Milli Yol Partisi Genel başkanı Remzi Çayır seçim sonrası teşkilatı Ankara'da toplayarak bir durum değerlendirmesi yaptı

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Büyük imkansızlıklar içerisinde bu hareketi milletimizle buluşturmayı hedefledik. Söylediklerimiz doğruydu. Gerek tarımla ilgili gerek siyaset kurumuna yaptığımız katkı bu memleket için elzemdi, ancak doğru tahlil etmek, analizini doğru yapmak zorundayız. Ortada elbette umduğumuzu bulamadığımız için bir hayal kırıklığı var. Bu hareketin başında duruyorsam da sorumluluk her anlamda bana aittir. Çünkü takımı yöneten de benim, bütün istişareden ortaya çıkan sonuçları da sonuçta milletle paylaşan benim” dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, bugün partisinin genel merkezinde basın açıklaması yaptı. Çayır, şunları söyledi:

“14 Mayıs’ı yaşadık. 14 Mayıs seçimlerine girebilmek için büyük çaba sarf eden arkadaşlarımız oldu. Milli Yol Partisi, seçime girebilme imkanına kavuşabilmek için büyük bir çaba sarfetti. Çünkü yeni kurulmuştuk. 8-9 aylık bir zaman olmuştu. Bu zaman zarfında seçime girebilme yeterliliğine kavuşabilmek başlı başına bir çabayı ve mücadeleyi gerektiriyordu. Bu konuda çaba sarf eden il başkanlarımıza, merkez karar yönetim kurulu üyelerimize, merkez yöneticilerimize ve divan üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

“UMDUĞUMUZU BULAMADIĞIMIZ İÇİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI VAR”

Büyük imkansızlıklar içerisinde bu hareketi milletimizle buluşturmayı hedefledik. Söylediklerimiz doğruydu. Gerek tarımla ilgili gerek siyaset kurumuna yaptığımız katkı bu memleket için elzemdi ancak doğru tahlil etmek, analizini doğru yapmak zorundayız. Ortada elbette umduğumuzu bulamadığımız için bir hayal kırıklığı var. Bu hareketin başında duruyorsam da sorumluluk her anlamda bana aittir. Çünkü takımı yöneten de benim, bütün istişareden ortaya çıkan sonuçları da sonuçta milletle paylaşan benim.

“SIFIR BÜTÇE İLE 14 MAYIS SEÇİMLERİNE GİRDİK”

Sıfır bütçe ile 14 Mayıs seçimlerine girdik. Koskoca genel merkezin sıfır bütçesi vardı. İmkansızlıklar vardı. Aynı şartları Muhsin başkan daha önce de yaşamıştı. Bizim burada kapımızı çalan, ‘Sizinle birlikteyiz’ diyenler zaten oy vermiş olsaydı; şu an çok farklı bir yerde olurduk. Bazı sebepler, bazı şartlar bizi bu seçimde geriye itti. Seçimin içerisinde ‘Siz bu seçimin içerisinde durun. Sizi daha tanıyamadık’ diyen geniş halk kitlesi var. Türkiye’de Milli Yol Partisi’ni tanımayan yüzde 92 halk kesimi var. Gittiğimiz her yerde Milli Yol Partisi dediğimizde ‘Ne zaman kuruldu? Nasıl kuruldu? Kimsiniz’ denildiğinde Muhsin başkanı referans gösterdik. Onun arkadaşları olduğumuzu ifade ettik. Biz, MHP ‘den ve Büyük Birlik’ten gelen arkadaşlarız sonuç itibarıyla. Onu söylediğimizde bir karmaşa olduğunu da gördük. Hatta gittiğimiz kimi yerlerde ‘Oyumuzu zaten size veriyoruz’ dediklerinde başka partiyi işaret ettiklerini de öğrendik. Onu ayrıştıramadık, bunlar eksiğimiz.

“BU OYUNUN ADI DEMOKRASİYSE HAKEMİ MİLLETSE MİLLET NE DEMİŞSE O DOĞRUDUR”

Milletin verdiği karar başımız, gözümüz üstündedir. Millet ne yaparsa doğru yapar. Millet ne karar verdiyse doğru vermiştir. Bu millet yargılayacak hiçbir güç yoktur. Millet iradesini beğenmemek, millet iradesini şu veya bu şekilde yargıya tabii tutmak hiç kimsenin karı değildir ve olmamalıdır. Bu oyunun adı demokrasiyse, hakemi milletse; millet ne demişse o doğrudur.

“MİLLETİ PARASIYLA MİLLETİ ALDATMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Seçimden önce çok rahat olan bir iktidar gördüm. Ne alacaklarını ne kadar alacaklarını neredeyse bilecek kadar rahatlık içindeydiler. Ya iyi bir saha çalışması yapmışlardı, ellerinde doneler vardı yahut da başka saikler girmişti. Ancak şunu söyleyeyim, 130 yıllık bu sistemde iktidar olanlar milletin parasıyla milleti aldatmaya devam ediyorlar. Seçim zamanı yeni basılan 200’lük banknotlar… Düşünebiliyor musunuz? Seçim sattı mahaline girmişiz, bankalar kredi veremiyor, kendi dövizini bankadan çekemeyen iş adamları var. Kitlenmiş bir sistem, umutsuz bir gelecek.

“SEÇİME HAZIRLANMA VE TEŞKİLATLLARI CANLANDIRMA SÜRECİ BAŞLATIYORUZ”

İçimiz de çalışmayanlar da oldu. İsimleri, cisimleri burada olup veya hala bizle görünüp hiç çaba sarf etmeyenler de oldu mu? Oldu. Onları temizleyeceğiz. Yüreği aklı bizle olmayanların bedeni de bizle olmasın. Yüreği, aklı, endişesi bizle olmayanların bedeni de bizimle olmasın. Hiç gerek yok. Derhal bir süreç başlatıyoruz. Bir tarafta seçime hazırlanma süreci, bir tarafta teşkilatları canlandırma süreci başlatıyoruz.  İkisini birlikte başardığımız an güzel şeyler olacak.”

n