İçişleri Bakanlığı ve kurumların bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile milletvekilleri arasında sert atışmalar yaşandı. Bakan Süleyman Soylu kendisine tepki gösteren İYİ Partili Fahrettin Yokuş’a “Mafyayla irtibat kuran şerefsizdir. Senin genel başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm.” dedi.  Cemal Enginyurt da Bakan Soylu’ sosyal medyadan sert tepki gösterdi. 

İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş komisyonda yaptığı konuşmada, “Ülkeme sığınanlarla ekmeğimi paylaşırım ama ülkemi paylaşmam. Ülke uyuşturucu geçiş merkezi olmuş, cezaevlerindeki her 3 mahkumdan biri yani 100 bin kişi torbacı.” dedi.

Fahrettin Yokuş’un bu sözlerine muhalefet parti sıralarından “Mafya babaları ile fotoğrafları var” sözleriyle destek geldi. Soylu, Fahrettin Yokuş’a “Sözünü uzatma… Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm.” dedi. İYİ Partili Erzurum Milletvekili Naci Cinsili de “Gösterin” deyince Bakan Süleyman Soylu “Mafyayla irtibat kuran şerefsizdir. Senin genel başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm.” diyerek sözünü yine tekrarladı.


Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Akşener’i ima ederek fotoğraflarını gösteririm sözlerine tepki gösterdi.

Cemal Enginyurt sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Süleyman abi bir kere de delikanlı gibi söylediğinin arkasında dur. Hadi göster be abi. Yoksa @sedat_peker gösterecek gibi.” ifadelerini kullandı.