17 Ocak'ta, Halkbank'ın temyiz duruşmasından bir ay önce, ABD Anayasa Mahkemesi, Bağımsız Yabancı Dokunulmazlık Yasası Devletleri uyarınca ülkede yapıldığını ileri sürerek, davaya ilişkin dosyanın tamamının bir alt mahkemeye acil olarak tebliğ edilmesini talep etti.

Halkbank, Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası kapsamına girdiği için New York Güney Bölgesi için federal mahkemeye başvurdu, ancak Yargıç Richard Berman itirazı reddetti. Farklı tarihlerde iki kez temyize giden 2. Daire Yargıtay, federal mahkeme ile aynı karara vararak temyizi reddetti.

"MALZEMELER KAPALI OLARAK VERİLMELİDİR"
VOA Türkçe'nin haberine göre, AYM, Halkbank ile ilgili tüm soruşturma delillerinin, belgelerin, ek dosyaların, CD'lerin, video kayıtlarının, ses kayıtlarının ve benzeri her türlü materyalin Yargıtay'da kayıt altına alınmasına karar verdi. özel nakliye şirketi ile ilişkili bir kurye tarafından mühürlenmiş olarak derhal size gönderilecektir. aranan. Ayrıca Yargıtay tarafından Halkbank davasına ilişkin varsa gizli belge ve kayıtların mühürlenip tutanak altına alındıktan sonra gönderilmesi talep edildi. Mahkeme, mahkemeyle bağlantılı şifreli web sitelerinde bazı bilgiler varsa, bu bağlantıların kendileriyle derhal paylaşılmasını şart koştu. 

AVUKATLARA GÖRE İLK DURUŞMADA KARAR ÇIKABİLİR
Duruşmanın ardından avukatlar, Anayasa Mahkemesi'nin Halkbank aleyhine iki kez karar veren alt mahkemeden tüm dosya ve delilleri talep etmesinin, 21 Ocak'ta karar verilebileceğinin işareti olduğunu iddia etti. ilk duruşmayı yaptı Avukatlar, benzer bir kararın Anayasa Mahkemesi'ne götürülebileceğini iddia etti. Mahkeme Halkbank'a daha önce iki kez darbe vurmuştu. Halkbank davasının görüldüğü 17 Ocak'ta Utah'ta Sezgin Baran Korkmaz davası da görülecek.