İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin okul servislerine zam oranı teklifi kabul edildi.  İBB'nin okul servis ücretlerine %19,21 zam talebi kabul edildi.

Yeni eğitim-öğretim okul kayıtlarının başlamasının üzerine öğrencilerin servis kayıtları da yapılmaya başlandı. Servis ücretlerine yapılacak zam herkesin merak konusuydu. Servis ücretleriyle ilgili İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri başkanı Günhar Sinar'dan beklenen açıklama geldi.

NİSAN'DA YÜZDE 40 ZAMLANMIŞTI
6 Nisan'da yüzde 40'lık zam aldıklarını hatırlatan Sinar, “0-1 kilometre 554 lira şu anda. Buna yüzde 35 rehber personel ücreti ekleniyor. En uzak mesafe 23-25 kilometre bin 330 lira. Etüt olan okullarda, etüt ücreti ekleniyor. Şu anki tarife bu. Biz öğrenci ve velilerimizi de düşünüyoruz. Onları üzmek istemiyoruz ama ekonomik koşulları değerlendireceğiz. Ona göre bir karar vereceğiz.” diye konuştu.


UKOME'DE BELİRLENECEK
Servis ücretlerine mutlaka zam geleceğini ifade eden Sinar, “Servis fiyatları ağustos ayının sonunda yapılacak olan UKOME gündemine gelecek ve orada değerlendirilecek. Eğer ağustos sonuna geldiğimizde mazot fiyatları, yedek parça, işçilik, lastik, şoför gibi ücretlerin yukarı çıkması halinde mutlaka servis ücretlerinde de bir düzelme, güncelleme olacaktır.” dedi

İBB ZAM ORANI KABUL EDİLDİ
İBB UKOME'de yapılan toplantı sonucunda okul ve personel servisine yüzde 19.21 zam teklifi kabul edildi. 0-1 km 554 TL'den 660 TL'ye yükseldi. En uzun mesafe ücreti ise bin 585 lira oldu.