CHP’nin başına gelmiş en ilginç genel başkanlardan birisi Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kemal Beyin içerisinden geldiği kitlenin, hem sosyo-politik yapısı hem de Cumhuriyetin ilk yıllarında Devlet’le (CHP ile) yaşadığı derin sorunlar onu parti liderliğinde nasıl bir yol izleyeceği konusunda dikkat edilmesi gereken birisi olarak karşımıza çıkartıyor.
Kemal beyin tek sorunu içerisinden geldiği kitlenin geçmişte devletle yaşadıkları da değil sadece. CHP’nin öteden beri kendilerini devletin bekçileri gibi gören çeşitli grupları da barındırması ve bu grupların özellikle dindar (kendini Müslüman olarak tanımlayan) ve diğer cemaatlerle (Aleviler, Bektaşiler, diğer din mensupları ve azınlıklar…) frekans uyumsuzluğu karşısında nasıl bir liderlik profili çizeceği de merak konusu olmuştur.
''Şunu bir kez daha hatırlatmalıyız ki CHP’nin çok partili sisteme geçtikten sonra iktidar olmak gibi bir gündemi asla olmamıştır. Rejimin CHP’ye biçtiği rol, ana muhalefet rolüdür.''    O tüm hamlelerini bunu kaybetmemek üzerine yapmıştır. Kemal bey, CHP’nin rejim içerisindeki geleneksel ve doğal (!) bu görevinin dışında merkeze doğru yürüyen ve Türkiye Partisi olmaya dönük adımlar atabilir mi merak konusu bir sorudur. En başta CHP’nin içerisindeki çok parçalı kudretli yapılar buna ne derdi acaba?
Kılıçdaroğlu’na şimdiye kadar, Ankara TBMM’de 2014 yılında; Artvin Şavşat’ta 2016 yılında; Ankara Çubuk’ta 2019 yılında saldırı düzenlendi. Son olarak da 17 Ocak Meclis Grup toplantısında bir televizyon kanalında Uğur Dündar ile beraber yaptığı bir programda SADAT’ın silahlı reklamını tehdit olarak değerlendirip 5’li çete üzerinden yapılan anlaşma teklifini reddettiğinden dolayı son aşama olarak kendisini bu şekilde silahla tehdit ettiklerini söyledi.
Bu olaydan bir kaç gün sonra Uğur Dündar’ın program yaptığı televizyon kanalının sahibi ile Alaattin Çakıcı’nın birlikte çekilmiş resimleri yayınlandı. Şimdi burada bunu sorgulayacağız da Uğur Dündar’ın neden böyle bir kanalda söyleşi programı yaptığını sorgulamayacak mıyız? Kanalın Ana Haber spikeri Ece Üner’in kasıla kasıla hesap sormaya çalıştığı akşam haberlerini sorgulamayacak mıyız? Birisi de çıkıp madem sizi oyuna getiriyorlar ne işiniz var orada demezler mi insana? Milletin aklıyla dalga geçmeye kalkmayın lütfen. Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden kimlerse Onu yayına alan, reklamı ona göre ayarlayan da odur.
Fakat ilginç bir şekilde Kemal Bey bunu hala görmüş değil. Ya saf ya da oldukça zayıf olduğunu biliyor. İste CHP’nin oldukça sıkı ve kallavi parçalı yapısı, merhametsiz bir şekilde kendi evladına bile her şeyi yapabilecek tıynettedir.
İşte tüm bu sebeplerle Kemal Bey için gerçekten en zor günler başlıyor.