Perakende sektörünün önde gelen oyuncularından BİM, 2023'ün ikinci çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı ve bu sonuçlar sektördeki kâr artışını bir kez daha gözler önüne serdi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, ikinci çeyrekte elde edilen net kâr 2 milyar 845 milyon lira oldu, bu da piyasa beklentilerinin ötesinde bir başarı olarak dikkat çekti.

BİM SATIŞLARINI YÜZDE 78 ARTIRDI
Enflasyonun etkisiyle pek çok işletmenin kâr marjlarında artış yaşandığı bir dönemde, BİM'in kârındaki bu yükseliş dikkat çekici. Şirketin 2023'ün ilk 6 ayındaki satışları ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 78 artarak 109,2 milyar liraya ulaştı. BİM'in brüt kârı da yıllık bazda yüzde 78 artışla 19,9 milyar liraya çıktı.

Şirketin esas faaliyet kârı 5,8 milyar liraya yükselirken, net dönem kârı ise ilk 6 ayda yüzde 39 artarak 4 milyar 199 milyon liraya ulaştı. İkinci çeyrekteki net kârını bir önceki çeyreğe kıyasla önemli bir şekilde artıran BİM, 2023'ün ilk çeyreğinde 1,3 milyar lira net kâr elde etmişti. Bu başarıya rağmen şirketin hisseleri, borsada son dönemde bir düşüş eğilimi gösterdi ve hisse değeri yüzde 4,6 oranında geriledi.