AK Parti'den istifa edeceği iddia edilmişti

K Parti Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba'nın istifa etmesinin ardından partinin gidişatından memnun olmadığı iddia edilen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, sessizliğini bozdu.

SİYASET - 24-10-2022 19:55

AK Parti'den istifa edeceği iddia edilmişti

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı bir açıklama ile hem milletvekilliğinden hem de partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Şimdi bağımsız milletvekili olan Ahmet Eşref Fakıbaba, "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum." şeklinde kullandığı ifadeler ile istifasını duyurmuştu.

GÖZLER AKP'Lİ O İSME ÇEVRİLDİ
Fakıbaba İYİ Parti'ye geçeceğini açıklarken yaşanan gelişmeler siyaset arenasını hareketlendirdi. Kulislerde Fakıbaba'nın öncü olduğu ve daha birkaç vekilin AK Parti'den ayrılmayı düşündüğü iddia edildi. Bu isimlerden birisi de AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Gülpınar, parti içerisinde sıkıntılar yaşandığını kabul etti.


"YANLIŞ GİDENİ SÖYLEMEKLE MÜKELLEFİZ"
15 - 16 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şangay İşbirliği Teşkilatı'nın 22. Devlet Başkanları Zirvesi için Özbekistan'da olduğu sırada istifaya niyetlendiğini doğrulayan Gülpınar, "Sıkıntılar var. Samimiyetime inanmıyorsanız istifaya hazırım. Milletvekilliğini bırakabilirim' dedim. 'Gerek yok' dediler. Resmiyete dökmedim ama telefonda söyledim. Birileri telefon konuşmasına şahit olmuş. Her değimiz olacak diye bir şey yok. Ancak sıkıntıya sessiz kalmak uygun değil. Aksayan bir şey olduğu zaman yansıtmamız lazım. Siyasetin getirdiği tecrübeye dayanarak, bir sıkıntı varsa tabi dile getireceğiz. Yanlış gideni söylemekle mükellefiz." açıklamasında bulundu.

DİĞER HABERLER
Birol Aydın: Bu düzenin değişmesi, dosdoğru belediyecilik lazım

Birol Aydın: Bu düzenin değişmesi, dosdoğru belediyecilik lazım

25-03-2024 - SİYASET

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır Oltulularla buluştu

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır Oltulularla buluştu

23-03-2024 - SİYASET

Fatih Erbakan'dan iktidara çağrı.

Fatih Erbakan'dan iktidara çağrı. "Limanlarımızı, hava sahamızı İsrail'e kapatın"

19-03-2024 - SİYASET

Erdoğan’dan doğalgazdan sonra bir müjde daha!

Erdoğan’dan doğalgazdan sonra bir müjde daha!

02-05-2023 - SİYASET

Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle gündeme geldi

Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle gündeme geldi

02-05-2023 - SİYASET