CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazeteciler ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, altılı masada olumsuz bir durum olmadığını, medyanın bu yönde bir olumsuz algı oluşturduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları ile ilgili gazeteci Altan Sancar’ın aktardığına göre, toplantıya katılan gazeteciler soru sormak üzere söz aldıkları sırada CHP liderinin bu sözlerine itiraz ederek, toplumun beklentilerini dile getirdiklerine dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik artan baskıların altını çizen Kılıçdaroğlu, AKP’ye dikkat çeken bir çağrı yaparak; ”Erdoğan’a şu çağrıyı yapıyorum; eğer sen gerçekten millet iradesine inanıyorsan ve güveniyorsan, gerçekten demokrasiye inanıyorsan kurşun askerlerini geri çek. Etkilediği yargıcından bürokratına kadar hepsini bir sefer geri çek. Anayasayı süratle değiştirelim. Biz size destek vereceğiz." dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca  "Derhal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul’daki bütün belediyeler için hemen seçime gidelim. Yüreği varsa, cesareti varsa açıkça meydan okuyoruz." ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlu konuşmasının devamını ise şu sözler ile sürdürdü:

"Sen yargıyı sopa olarak kullanıp bunları yapıyorsun. Ama millet bunun doğru olmadığını biliyor ve görüyor. Demokrasiye inanıyorsan, Ekrem Bey’in yanlış bir şey yaptığını kamuoyuna deklere etmek istiyorsan, onu gereksiz yere suçlamak istiyorsan o zaman en güçlü irade milletin iradesidir. Gidelim milletin iradesine hemen seçimleri yapalım. Yüreğin yetiyorsa gel aynı şeyi Yalova için de yapalım. Üç bilirkişi raporu, üçü de belediye başkanının lehine hala göreve başlatmıyor.”