Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, daha önce yaptığı asgari ücret tahminini yineledi. Habertürk canlı yayınında asgari ücretle ilgili çözüm odaklı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Destici, AK Parti hükümetinin bu rakamın üstünü düşündüğünü belirtti.

HÜKÜMET BU RAKAMIN ÜSTÜNÜ DÜŞÜNÜYOR
Mustafa Destici şu ifadeleri kullandı:

"Hepsi uzlaşıya açık. İşveren kesimi 7 binin üstünde rakamlarla başladı. İşçi sendikamız 7 bin 800'ler civarında kırmızı çizgisi vardı. Hükümet de gördüğüm kadarıyla bunların da üstüne bir rakamı düşünüyor. Ben yüzde 40 ile 50 arasında asgari ücrette artış meydana geleceğini düşünüyorum. Buna da hükümet, işçi kesimi ve işveren kesiminin rıza göstereceğini, burada uzlaşacaklarını tahmin ediyorum."

Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu salı günü 3. kez toplanacak. Komisyonun TÜİK rakamlarıyla yaptığı değerlendirmeler sonrasında asgari ücrette çerçeve belirlenecek. Çalışma Bakanlığı ile tarafların uzlaşması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son onayıyla 2023 asgari ücret zam miktarı kesinleşecek.

Asgari ücrette eğer artış yüzde 40 oranında olursa asgari ücret 7 bin 700 TL'ye, yüzde 45 oranında zam yapılırsa 7 bin 975 TL'ye, yüzde 50 oranında olur ise 8 bin 250 TL'ye çıkacak.