Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji sepetinde güneş ve rüzgar enerjisi payını artırdığını belirterek, ülkenin farklı yerlerinde petrol kuyuları açtıklarını söyledi.

"GÜNLÜK 100 BİN VARIL KAPASİTELİ PETROL KEŞFETTİK"
Erdoğan, geçen yıl Türkiye tarafından gerçekleştirilen 10 büyük keşiften birinin Türkiye'de yapıldığını ifade ederek, Cudi ve Gabar bölgelerinde günlük 100 bin varil kapasiteye sahip petrol keşfedildiğini açıkladı. İlk kuyudan alınan petrolün işlenmek üzere rafinerilere sevk edilmeye başlandığını belirten Erdoğan, bu petrol rezervinin ülke ve milletin yararına olacağını vurguladı.

Erdoğan ayrıca, bölgeden yeni müjdelerin beklendiğini de sözlerine ekledi. Ancak açıklamanın seçime 12 gün kala yapılması, daha önceki seçimler öncesinde yapılan "petrol bulundu" açıklamalarına benzetilerek, akıllarda soru işareti bıraktı.


Erdoğan söz konusu “petrol müjdesini” şu sözlerle açıkladı:

Güneş ve rüzgarın enerji sepetimizdeki payını bunun için artırıyoruz. Bugün dev bir enerji panellerinin olduğu Karapınar'a gideceğiz. O devasa enerji santralinin panellerinin olduğu yeri göreceğiz. Bu da Konya'ya nasip oldu. Bor madenimizi kendimiz işlemeye işte bunun için önem veriyoruz. Ülkemizin farklı yerlerinde petrol kuyularını bunun için açıyoruz. Attığımız tüm adımların olumlu neticelerini artık tek tek alıyoruz. Enerji hamlelerimize kara çalanlara da yeni hamlelerimizle hüsrana uğratmayı sürdüreceğiz. Daha önce petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilen bölgelerden hamdolsun şimdi petrol üretmeye başlattık. Dünyada karada yapılan 10 büyük keşiften birini geçen sene Türkiye olarak biz gerçekleştirdik. Cudi Gabar'dan günlük 100 bin varil kapasiteye sahip petrol bulduk. Yeni petrol kuyusunun adı Şehit Aybüke Yalçın. Ey teröristler işte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık. Bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe var mı? Aynı bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz.