Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, kamuoyunun gündeminden düşmeyen Akkuyu Nükleer Enerji santrali hakkında dikkat çeken iddiada bulundu.

Akkuyu Nükleer Santralinde çalışan Türk işçilerin kendilerine haber verilmeden işten çıkarılmasıyla başlayan olaylar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ağustos'ta Akkuyu Nükleer Santralini ziyaret etmişti. Akkuyu'nun Rus müdürü Anastasia Zoteeva, Erdoğan'a brifing vermişti.

Türk ve Rus şirketlerin Akkuyu Nükleer Santrali'nde yaşadığı krizle ilgili edindiği bilgileri okurlarıyla paylaşan Altaylı, Erdoğan ile Zoteeva arasında gerilim yaşandığını söyledi.

Altaylı'nın aktardığına göre Gezi sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan İC ile olan anlaşmazlığı kastederek, Rus Genel Müdür Zoteeva’ya 'Bu işi 1 hafta içinde çözün ve İçtaş yeniden işe dahil olsun' dedi. Zoteeva ise bu işin mümkün olmadığını söyledi. Bu cevap karşısında küplere binen Erdoğan, "Bulunduğunuz ülkenin Cumhurbaşkanı ile konuştuğunuzu unutmayın' diyerek karşılık verdi.


Fatih Altaylı'nın köşe yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

"Erdoğan’ın apar topar ziyaret ettiği santral inşaatından ayrılmasından sonra İC’den bana iletilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Türk şirketin yeniden devreye sokulması talimatı vermişti.
İC’nin bu iddiasını Rosatom’a yakın kaynaklardan soruşturdum.
Durum tam da bu değil.
Türk Cumhurbaşkanı Akkuyu inşaat alanını ziyaretinde, Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ile kendisine eşlik etmiş.
Gezi sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan İC ile olan anlaşmazlığı kastederek, Rus Genel Müdür Zoteeva’ya “Bu işi 1 hafta içinde çözün ve İçtaş yeniden işe dahil olsun” demiş.
Ancak Zoteeva “İC ile olan sorunumuzun 1 hafta içinde çözülmesi mümkün olmadığı gibi, benim kaybedecek 1 haftam bile yok” yanıtını vermiş.
Bu yanıt üzerine ortam buz kesmiş ve Erdoğan sinirlenerek “Bulunduğunuz ülkenin Cumhurbaşkanı ile konuştuğunuzu unutmayın“ diyerek konuşmayı noktalamış.
Akkuyu’dan ayrılırken de, “İC işe dönsün. Bunu sağlayın” demiş."