AKP’den ayrılarak Vatan Partisi saflarına geçen Ethem Sancak’ın Erdoğan’ın değişen Suriye politikası nedeniyle istifa ettirilip yeni partisine geçirildiği öne sürüldü. Suriye ile görüşmeye gidecek Vatan Partisi’nin ekibinde bulunan Ethem Sancak’la beraber görüşmede hazır bulunacak isimlerin olduğu liste hazırlandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan” diyecek kadar çok sevdiğini ifade eden işadamı Ethem Sancak "Biz Amerika'ın desteğiyle iktidara geldik" ifadelerinden sonra gelen tartışmalarla birlikte AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılıp Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi’ne geçmişti.


ETHEM SANCAK’IN NEDN AKP’DEN AYRILDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Ethem Sancak’ın Vatan Partisi’ne geçmesiyle ilgili bir çok iddia ortaya atılırken Korkusuz yazarı Ahmet Takan bu istifayı AKP’nin son haftalarda değişen Suriye politikasına bağladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve “iş insanı” Ethem Sancak’ın da aralarında bulunduğu bir grubun Suriye’ye giderek heyetler arası görüşme gerçekleştireceğini yazan Ahmet Takan “ Ethem Sancak’ın neden Vatan Partisi’ne katıldığı ortaya çıktı…” ifadelerini kullandı.


Ahmet Takan, Ethem Sancak’ın iktidarın değişen Suriye politikasına destek amacıyla Vatan Partisi’ne geçtiği ifade etti.
Suriye’deki yönetimle görüşecek heyetin içinde bulunacak isimlerin listesinin hazırlandığını hatırlatan Takan “Heyet listesi yayınlanınca kimin nerenin aparatı olduğunu net olarak anlarız ama şimdiden görünen o ki; Ethem Sancak sarayın özel elçisi olarak orada bulunacak. Ve ustaca tezgah bu yüzden kurulmuş. Ne için?.. Suriye’nin yeniden imarında saray yandaşlarının kapmayı planladığı işlerin pazarlığı için… Yani işler, yine çok duygusal olarak yürüyor!..” diye yazdı.